Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Piharavintolat tarjoavat herkkuja Koulun pihalla

Helsingissä hienostellaan ulkomaankielisellä street foodilla, mutta meillä Turussa on juhlakansalle tarjotaan aitoa suomalaista piharuokaa. Huokeaan hintaan voi teltoilla maistella, millaisia herkkuja ravintolat ja ruoka-ammattilaiset ovat saaneet neitsytperunasta aikaiseksi.

Annosten hinnat ovat 6 euroa. Ne maksetaan lipukkeilla, joita voi ostaa infopisteestä. Maksu kortilla.

RAVINTOLAT JA RAVINTOLOITTEN ANNOKSET 2024

PANIMORAVINTOLA KOULU

vari_koulu_rgbEerikinkatu 18 / www.panimoravintolakoulu.fi / keittiömestari Mikko Piipponen

Panimoravintola Koulun piha toimii Neitsytperunafestivaalin tyyssijana kesällä 2024 jo kymmenettä kertaa. Joka kerralla Koulun keittiö on ollut mukana tarjoamassa omaa versiotaan neitsytperunaherkusta.

Savustettua lohta, pikkelöityä perunasalaattia ja tartar-kastiketta.

Koulun makkaraperunat.

TURUN KEITTIÖMESTARIT

www.turunkeittiomestarit.fi / puheenjohtaja Kari Saari

Turun Keittiömestarit ry on ollut festareilla mukana pienin poikkeuksin alusta alkaen – aivan ensimmäisen Neitsytperunafestivaalin ruokateltasta vastasivat mestarit yksinoikeudella. Linjana on yleisesti ollut perinteinen ruoka läheltä tulleista raaka-aineista. Niin tälläkin kertaa.

Savustettua kirjolohta, tartar-majoneesia ja varhaisperunoita.

 

XOCO´S

Verkatehtaankatu 6 / www.xoco´s.fi / kahviloitsija, kokki Sami Huhtala

Xoco’s on pieni perheyritys, joka on jo monet vuodet ollut mukana Neitsytperunafestivaalilla. Firman mukaan sen ruoan kolme tärkeintä asiaa ovat maku, maku ja maku. Ja aina on mukana joku pieni tai isompi twisti ja aina on ulkonäkö tärkeä, syöhän asiakas ensin silmillään.

Alla kuvassa karamellisoitua possua, perunaa ja varhaiskaalisalaattia. Ylempänä makea annos: imellettyä perunaa, valkosuklaata ja mansikka-raparperihilloketta.

NOMAD FOOD & WINE

Kristiinankatu 5 / www.nomadfoodandwine.com / ravintoloitsija ja keittiömestarii Paco Ndiaye

KUSTAVIN KIPINÄ

Jääkellarin lohta, savulohikreemiä, uusia perunoita ja merilevää.

Kipinän makea: Uutta perunaa, Saloniemen Gouda vaahtoa ja siitakesientä.