Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Paras peruna haussa

Neitsytperunafestivaali etsii tällä kertaa kevätkesän parasta neitsytperunaa. Tämä tapahtuu siten, että kisaan hankitaan eri puolilta maakuntaa mahdollisimman vastanostettuina mahdollisdimman monia lajikkeita arvioitavaksi. Perunat keitetään samalla tavalla Koulun keittiössä ja tuomaristo arvioi perunat sokkona. Tuomarointi alkaa festivaalilavalla  lauantaina 17.6. klo 13.

Tuomariston arviointiperusteista ylivoimaisesti tärkein on maku sekä maku ja lisäksi maku. Myös maku sekä maku ovat keskeisiä kriteerejä. Huomiota kiinnitetään myös perunoitten rakenteeseen ja ulkonäköön. Mutta maku on tärkein.

Makutuomareina toimivat perunan ja perunan maun kokeneet osaajat Heli Nieminen (Turun kaupunki), Jaakko Tammelin (Tamsaaren tila), Kari Saari (Turun keittiömestarit), Paavo Myllymäki (varhaisperunakonkari) ja Markku Haapio (Kaffeli ry).

Turkuloves_food_1rivi_musta