Kesän paras ruokafestivaali – Neitsytperunafestivaali

Pihan annokset

Piha-annokset vuonna 2022

Näitä voi makustella mielikuvaharjoitteina tämän vuoden herkkuannoksia odotellessa! Ja arvailla, mitä nuo mainiot kokit tällä kertaa keksivätkään!

NPF-kokkeja 9.6.2033: Nomadin Paco Ndiaye, Keittiömestarien Kari Saari ja Koulun Mikko Piipponen.

Panimoravintola Koulun Wallinin kalapuikko. Annokseen kuuluu neitsytperunaa, kalapuikko ja tartar-kastike,

 

Keittiömestarien kalalautanen. Annomkseen kuuluu voissa wokattua neitsytperunaa, sillikaviaaria, tattaripaneroidut silakat sekä kylmäsavulohi-haukimureke.

Keittiömestarien kasvisannos. Anokseen kuuluu neitsytperunaa, höyrytettyä porkkanaa, palsternakkanuudeli ”juudelia”, nokkosöljyä ja marinoitua sipulia.

Nomadin grillikanaa ja kvinoaa. Pacon mukaan Quinoa al vapore, yassa al limone, pollo marinato alla griglia e patate vergine al vapore eli höyrytettyä kvinoaa, sitruuna-yassaa, grillattua marinoitua kanaa ja höyrytettyjä neitsytperunoita.

 

eli

Nomadin nyhtöpossubriossi. Pacon mukaan Brioche con maiale tritato salsa tonnata e patate vergine e mousse di mozzarella  eli briossia, nyhtöpossua, tomaattikastiketta, neitsytperunaa ja mozzarellavaahtoa. Pacon tiskillä on myös perunapohjaista mango-valkosuklaa-juustokakkua.

 

de Nierin Asian style potatoes ja possunkylkeä.

de Nierin Asian style potatoes ja kiinalaisia sieniä.

Xoco´s: Suolainen annos, joka sisältää friteerattua neitsytperunaa, savustettua kirjolohta ja remoulade-kastiketta.

Xoco`s: Makea annos, joka sisältää manteli-perunapohja, karamellisoitua neitsytperunaa, mansikka-raparperihilloa ja kuusenkerkkäparfait´n.

Fat Bull´s: Briskettiä ja perunaa  eli Smoked Brisket (savustettua naudan rintalihaa), Cold Smoked Virgin Potatos (kymäsavustettua neitsytperunaa) ja Spruce foam (kuusenkerkkävaahtoa).

 

Tähän jatkoksi vielä Neitsytperunafestivaalin piha-annokset 2019

E.Ekkblom / Voiveljet, keittiömestri Jarno Seppä
– Kevyesti hiilillä savustetuja neitsytperunoita, varhaisperunasipsejä, pikkelöityä tillinvartta ja raastettua kylmäsavukirjolohta. Hoalladese-kasike

2. Panimoravintola Koulu, keittiömestari Ari Lähteenmäki
– Neitsytperunafalafel, karitsan entrecote, tomaattihilloketta, varhaisperunasipsejä ja minttujogurttia.

3. Xoco´s, kahviloitsija-kokki Sami Huhtala
– Perunacarbonara, karamellisoitua possunkylkeä, timjamimajoneesia ja keltuainen (suolainen)
– Kahden sortin perunaleivos, punainen Ulla ja keltainen Seppo sekä varhaisperuna-kermaviilidippi (makea).

4. Ravintola 3. Linja, keittiömestari Rasmus Niittyvaara
– Perunarieskalla varhaiskaalia, parsaa ja mansikkaa. Savustettu creme fraiche.

5. J. J. de Nier Food Experience
– Perunacurry, porkkanasipesejä, tomaattisalsaa, kurkkua, minttua ja roti-leipää.

6. Turun keittiömestarit, puheenjohtaja Kari Saari
– Itse savustetua lohta,varhaisperunaa, kurkku-kaalitsatsiki ja pikkelöityä punasipulia.– Neitsytperunapyttipannu, ylikypsää possunniskaa, artesaanimakkarapihvi ja artesaaninakki

7. Hus Lindman

– Raikas perunasalaatti, raparperivinegrette ja vuohenjuustomousse G, L

 

 

  • Peruna-raparpericupcake, tuorejuustomousse ja mansikka-basilikasalsa G, L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Pärres Potatis

Pärrellä on tarjona kaksi annosta, joissa hienon neitsytperunan kaverina on toisessa Balck Angus -härän briskettiä, kurkkusalaattia ja chipotlemajoneesia (Kuva). Toisessa on NPF-kananpoikaa, salaattia ja sriracha-kastiketta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017

Tässä Neitsytperunafestivaalin 2017 piharuoka-annokset.

Keittiömestareitten annos: paneroitua kuoretta eli norssia ja varhaisperunasalaattia.

Ravintola Aunen annos: kanarialaisia ryppyperunoita, härkäkompottia ja mojo-kastiketta. Kompotista tulee myös kasvisversio.

Panimoravintola Koulun annos: sokerisuolattua halsterikirjolohta, sitrusneitsytperunaa ja kuusenkerkkämajoneesia.

Jälkiruokala Xoco’s tarjoaa viimevuotiseen tapaan neitsytperunajälkiruoan: imellettyä perunaa kinuskileivokessa tillijäätelön kera. Ravintola tuo myös suolaisen vaihtoehdon, perunapita-kebabin

Kustavin Kipinän annokset on koottu leipomo Grynin rieskalle. Toisessa on savulohta, karamellisoitua sipulia, lime-creme fraichea ja perunakurkkualaattia. Toisessa on lohen tilalla siitakesientä.

Hus Lindmanin annoksessa on hauki-lohimureketta, neitsytperunaa ja mummnkurkkumajoneesua.

Ravintola Chic tarjoaa kahta annosta. Toisessa on lohipastramia ja toisessa härkäpastrasmia erilaisin liikkein.

J. J. de Nier Food Experience tarjoaa avoimia burgereita. Toisessa on boervorsia, toisessa on kikhernettä. Mukana tulee ras-el-hanoutilla maustettuja neitsytperunoita.

 

Tämön vuoden piha-annokset esiteltiin keskiviikkona.

koulun piha

(Kuva: Markku Haapio)

IMG_5347

SOHOn torvet on jo kolmatta kertaa NPF:n ”house bandina”.(Kuva: Markku Haapio)

 

Talkoolaisia tiskisouvissa.